Tatoveringsfjernelse

De første tatoveringer daterer sig over 5.000 år tilbage. Ligesom ønsket om at fjerne dem – tatoveringsfjernelse. Cirka en tredjedel af alle med tatoveringer beslutter på et tidspunkt af deres liv at fjerne dem. Tidligere skulle ønsket afvejes i forhold til risikoen for permanent ardannelse, som ofte var værre end selve tatoveringen.

Først med fremkomsten af ​​QS laserteknologi (Quality Factor – Switched Laser) blev det muligt at udvikle systemer til fjernelse af tatoveringer på en effektiv, ikke-invasiv måde.

Identifikation af tatoveringstype

Det er vigtigt at identificere typen af tatovering, inden behandlingen påbegyndes.

En tatovering består hovedsagelig af en eksogen kromofor injiceret i huden. Blækpartiklerne fagocytteres af fibre af derma og forbliver permanent begrænset til det øvre lag af huden. Tætheden og dybden af ​​blækket er de vigtigste faktorer, der kan påvirke resultatet af behandling af tatoveringer. For eksempel kræver amatørtatoveringer en anden behandling end professionelle.

Amatørtatoveringer anvender typisk kulstofbaseret sort blæk med lav pigmentdensitet placeret på forskellige dybder i huden. Professionelle tatoveringer består derimod af forskellige farvede pigmenter og har en meget høj blækdensitet på en meget ensartet dybde i huden. På grund af deres særlige karakteristika kræver amatørtatoveringer normalt færre behandlinger end professionelle tatoveringer.

Tatoveringsfjernelse
Tatoveringsfjernelse

Hvordan virker det?

Q-Switched-laserens væsentligste egenskab er dens evne til at generere en ekstremt kraftig puls (i megawatt) i meget kort tid (nanosekunder). Det skaber en “fotoakustisk” effekt, der ødelægger tatoveringspigmentet.

Det dybe pigment fjernes derefter gennem fagocytterne, mens det mere overfladiske pigment elimineres transepidermalt. Endelig gør de pyrolytiske ændringer af pigmentet forårsaget af laseren et hvilket som helst resterende pigment mindre synligt. Sådanne korte laser emissioner begrænser den termiske effekt til selve målet – i dette tilfælde tatoveringspigmentet – således at det omgivende væv beskyttes.

For at behandlingen skal være effektiv, skal laserlyset absorberes af pigmentet. Eftersom der ofte er flere tatoveringsfarver, er en enkelt laser ikke nødvendigvis tilstrækkelig til at fjerne dem alle. DEKA-systemerne, med deres dobbelte bølgelængde, gør det muligt at fjerne flere farver med kun en laser. Ved at arbejde i det infrarøde område (1064 nm) kan sorte og blå tatoveringer behandles, mens grønt lys (532 nm) virker på røde og rødlige farver.

Læs mere om laserne her:

Det kan være svært at vælge

Vi hjælper gerne med rådgivning til, hvordan du kan optimere dit forretningspotentiale. Kontakt os for en uforpligtende dialog om dine muligheder: Tlf. 3133 4660.